Wel & wee op het erf van een dierentehuis in Drenthe, met iedere dag een een bericht en een foto

2020

Trefwoorden in Blog
Archief '17, '18 en 2019
Links

Verven met Foto's
Annemieke Kierkels maakt hele persoonlijke afbeeldingen van jouw eigen huisdierenfoto's

 

Familie Bofkont

 

Krulstaarten

 

Weerbericht
Buienradar

Knots Berichten

  • Facebook Social Icon
  • Wix Twitter page

honden

Sinds ik weet hoe je collages kunt maken, kan ik niet meer ophouden. Hierboven al onze honden. Hieronder de drie waar we afgelopen jaar afscheid van hebben moeten nemen: Wick, Teun en Melua.

Erve Knots collage

Vijf stormen in veertien dagen. We zijn het zat. Tijd dus voor weer wat vrolijke Erve Knots plaatjes. Ik heb net ontdekt hoe je fotocollages kunt maken, dus dat komt mooi uit.

ik mis alleen de kippen nog

Ik ben en blijf zo druk dat er van dagelijkse berichten niets terecht komt. Ik hoop dat die tijden wel weer zullen aanbreken. Vandaag gaf ik voor het eerst een training op een andere plek dan mijn eigen kantoor in Amersfoort (dat is er namelijk niet meer). Dit soort trainingen wil ik wel centraal in Nederland blijven geven en dus koos ik voor Erf de Burgwal in Leusden. Het fijne is dat dat een oude boerderij is. Er lopen paarden en kippen en daardoor voelde ik me direct thuis. Een soort Erve Knots, maar dan om er training te geven. Wel jammer dat er in de trainingsruimte zelf geen kippen rondlopen, maar wat niet is kan komen. Misschien van de zomer, als de deuren open staan.

slokop

Bijna al onze dieren houden van eten, maar er zijn er een paar .... dat zijn echte slokops. Van varkens is bekend dat ze niet te stoppen zijn, maar onze Sergio is kampioen. Hij eet met de honden mee, met de ganzen, met de kippen en met de varkens. Als hij de kans krijgt eet hij ons het brood van het bord (is meerdere keren gebeurd) en de pizza's van het aanrecht (is ook meerdere keren gebeurd). Zijn eigen voer is inmiddels dieetvoer, want meneer heeft een aardig buikje gekregen.

modderbende

Het is weer een modderbende op het terrein. Storm Dennis heeft naast wind ook veel regen gebracht. Er zijn een paar plekken waar we hoognodig bestrating moeten laten maken. Zo komen we de varkenswei haast niet meer in door alle modder. De ingang naar de kleine ren achter ons huis zorgt ook voor problemen want de honden lopen daardoor het huis in met modderpoten. Elk jaar bedenken we wel van dat soort verbeteringen. Elke keer denk je dat je klaar bent, maar dan dient het volgende zich weer aan. Gelukkig is er de afgelopen jaren ook al heel veel gedaan. Zo staan de grote dieren altijd in een droge stal door een nieuw dak dat we al jaren geleden maakten en houden ze droge voeten op een groot d

reservetijd

Onze Pirelli wordt oud. Een poosje geleden had hij een akelige ontsteking in zijn darmen en is toen flink afgevallen. Met medicatie is hij er weer bovenop gekomen, maar de oude is hij niet. Broodmager, bijna blind en stram is hij nu. Piri is 16 jaar en leeft in reservetijd. We hopen dat hij nog een poosje bij ons mag zijn en een fijne zomer mee zal maken, lekker in het zonnetje voor het oude kattenhuis. Intussen verwennen we hem zoveel we kunnen. Hij eet goed, krijgt het lekkerste voer en veel knuffels. Verpleeghuis Erve Knots doet alles wat ze kan.

ooit komt de tijd

Drie omgevallen bomen, een erf dat blank staat, overlopende dakgoten, hagelbuien en onweer. Het is me het weer wel weer. Ik zat te snuffelen in de digitale doos met oude foto's en kwam deze tegen. Zonnig, vrolijk en kleurrijk. We kunnen het nu haast niet geloven maar over een poosje zitten we er weer zó bij. We moeten onszelf maar troosten met dat vooruitzicht.

windkracht tien

We zitten middenin de eerste storm van dit jaar. Windkracht tien. Twee bomen zijn om en er loopt water de hal van de Klaproos in. Morgenvroeg zullen we zien hoeveel schade er echt is. Ik ben altijd bang dat een van de twaalf eiken op het erf omgaat, maar dat is gelukkig nog nooit gebeurd. Vandaag zijn het een dode jonge boom (ik weet niet wat voor soort) en een grote den. De den hangt op de omheining, maar die lijkt het te houden. Alle dieren zitten veilig binnen en lijken niet onder de indruk. Tot zover de rapportage uit een stormachtig Drenthe.

voor altijd bij ons

Het afgelopen jaar namen we afscheid van drie (!) honden. Melua ging als eerste in april, in november Teun en in januari Wick. Ze zijn weg, maar nog lang niet vergeten. Op zoveel plekken in huis en op het erf hangt hun herinnering. Vanavond hadden we het er nog over hoe ik Melua 's avonds altijd een verhaaltje vertelde. Ik zat dan bij haar in het stro in de werkplaats. Ze vond dat moment zo fijn. Dicht bij me met dat grote lijf. Als ik het verhaal spannend maakte door wat anders te praten, pakte ze met haar poot mijn arm. Onvergetelijk. Wat een indruk hebben ze allemaal achter gelaten. Zo fijn dat we hen hebben mogen kennen. Voor altijd verbonden met Erve Knots.

bestrating

We zijn het zand op ons erf een beetje zat. Met name tussen de twee huizen is het een kale boel. Ooit hadden we daar gras, maar twee krukdroge zomers, een boel gegraaf met machines en veel vogelsnaveltjes hebben korte metten gemaakt met de enkele grasspriet die er nog groeide. Het is nu hard zand waar niets groeit. We denken over bestrating. We willen en een soort binnenplaats van maken met klinkers, een paar kleine borders en veel potten. Ik ben dus plaatjes aan het verzamelen voor ideeën. Bovenstaande vinden we erg mooi, we hebben wel niet zo'n kasteel van een huis, maar de gezellige rommeligheid van die bestrating geeft wel een goede sfeer. Nu nog de juiste stenen/klinkers vinden, dan kun

twee keer eikels en rust

Ousi heeft haar eikelspeurtocht gekregen vandaag. Twee keer zelfs, want ze vertelde me niet dat Dick even voor mij ook al eikels had verstopt in hun weitje. De smiechten vertellen je dat niet hè? Verder was het een rustige dag op Erve Knots. We hebben niet veel ondernomen en zijn lui geweest. We zijn een beetje aan het bijkomen van een rare tijd met ongelukken, ziekte, overleden dieren, een mislukte operatie en erg veel werk. Hopelijk is ons een wat rustiger tijd gegund. De dag eindigde als alle dagen: met de honden op de bank en een vuurtje in de houtkachel.

© Erve Knots