top of page

Erve Knots

Welkom op ons erf!
Erve Knots is een dierentehuis in Drenthe. Wij wonen hier sinds eind 2008. Na een uitgebreide verbouwing van huis en erf zijn wij in 2010 begonnen met het een thuis bieden aan dieren in nood. Zwerfhonden uit Spanje, verwaarloosde varkens, kippen waar het baasje niet meer voor kon zorgen, katten die verwilderd waren, kortom dieren met heel verschillende achtergronden hebben een plekje op Erve Knots gevonden.

Ons erf wordt nu bewoond door honden, katten, varkens, geiten, pony’s, schapen, konijnen en cavia's, ganzen en kippen, zo’n honderd dieren in totaal. Zij wonen hier tot het einde van hun leven.

 

Op het erf vind je ons huis (de Korenbloem), een werk- en logeerruimte (de Klaproos), een werkplaats, een kapschuur met stal, een varkenswei, een boomgaard, een vijver, een wei voor de pony’s en twee kippenhokken.

 

We zijn hier gaan wonen omdat het een droom van ons beiden was om buitenaf te wonen, met veel ruimte om ons heen, waar we dieren een goed leven zouden kunnen geven. 

Met deze site willen we familie, vrienden en andere geïnteresseerden op de hoogte houden van het wel en wee van de bewoners van Erve Knots. De naam Erve Knots hebben we gekozen omdat je een beetje gek moet zijn als je zoveel dieren een plek wilt geven. 

 

De dagelijkse berichtjes schrijven we al sinds 1 januari 2012, maar de site werd daar te traag van. Al die teksten hebben we wel bewaard in ons eigen dagboek. De berichten op de site zijn van maximaal twee jaar terug.

We wensen je veel plezier met het bekijken van de site!

Dick en Heidi

Artikel in tijdschrift Landleven

Deze website is gemaakt door Wendy Bruins en de mooiste foto's zijn gemaakt door Robert Adang. Wij zijn blij met hun kennis en creativiteit.

bottom of page