top of page

buiten en binnen


Buiten staan de schaapjes van de overburen met de kont in de wind. Binnen is het het warm en droog. Hoewel ....., niet helemaal droog, in ons huis komt op sommige plaatsen de sneeuw naar binnen. We hebben een handdoek voor de kieren gelegd. Alle dieren hebben de nacht goed overleefd en vandaag blijven ze binnen, in hun stal. Ollie en Vrouw Holle bleken vannacht hun beschermende stromuur afgebroken te hebben en lagen vanochtend onder een dun laagje sneeuw. Ze keken me monter aan, alsof ze er trots op waren. We bouwen vandaag een stevigere muur en hebben hen met zo'n dikke laag stro toegedekt, dat er geen varken meer te bekennen valt. Er klinkt alleen wat zacht gesnurk.

Het gaat er stevig aan toe buiten. We hebben sneeuwophopingen op het erf en voor de deuren liggen waar het lastig doorheenkomen is. Het waait gruwelijk. Goed dat we niet op pad hoeven.

De stemming onder de honden is verdeeld. De kortharigen blijven liever binnen, maar de grote jongens, Mas en Sergio, vinden de sneeuw geweldig. Ze begonnen de dag met een sneeuwgevecht en hadden de grootste lol. Zoals het er nu uitziet, houden we dit hier wel een paar dagen vol. We hopen dat dat ook voor jullie geldt.

7 februari 2021, zondag

Comments


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page