top of page

een knots erf


Onze varkens zijn misschien wel de meest prominente dieren op ons erf. De honden maken het meeste lawaai, maar de varkens maken de meeste indruk. Als je ons erf op komt lopen, kijk je recht in de kapschuur waar Vrouw Holle, Hector en Ollie verblijven. Meestal liggen ze te slapen en als we dichterbij komen, kijken ze ons met een half oog aan of steken zelfs hun kop even boven het stro uit. 'Lopen ze hier zomaar los?', vragen de gasten dan. 'Ja', zeg ik, 'en als de deuren van ons huis open staan, lopen ze ook wel eens naar binnen. Vrouw Holle komt zelfs wel eens bij me kijken als ik onder de douche sta.' De geur van shampoo zorgt ervoor dat ze even kijkt of er geen lekkere dingen te halen zijn.' Mensen vinden dat geweldig of een beetje raar. Een beetje raar is het misschien ook wel, maar we heten niet voor niks Erve Knots, toch?

Tags:

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page