top of page

zwaargewond


Vorige week konden we Mathilde nergens vinden. Ze kwam een paar avonden niet opdagen bij het zachtvoerhapje dat we elke avond geven. We waren al behoorlijk wanhopig toen ik haar toch vond in een hoekje van de zolder.

Ze was er slecht aan toe, met een enorme wond aan haar achterkant. Het vlees op haar linkerbil en bovenbeen was weg en de wond stonk al enorm.


We konden direct terecht bij dierenkliniek Makatsi en dierenarts Shirley heeft haar vakkundig geopereerd. Er waren ook spieren doorgesneden, dus het was een lange operatie. In eerste instantie was het maar de vraag of ze haar poot kon houden, maar tot nu toe zit die er nog aan.


Vandaag mocht ze naar huis, maar ze moet wel een paar weken in de bench blijven, want de spieren moeten aan elkaar groeien. Met pijnstilling en antibiotica voelt Mathilde zich een hele Piet en ze vindt het dan ook maar niks dat ze in zo'n klein huisje moet wonen. Ze moet toch volhouden, want het is ons alles waard als ze haar poot kan houden.


Natuurlijk breken we ons het hoofd over wat er gebeurd kan zijn. Hoewel het van alles kan zijn, denken wij dat ze gegrepen is door een vos (of een goudjakhals, die zijn er tegenwoordig ook in Noord Nederland). Vossen hebben niet veel konijnen te vangen, sinds 2020 het konijnenvirus 75% van de populatie wilde konijnen heeft gedood. En uit nood grijpen ze dus katten. Wij vermoeden dat vier van onze katten zo aan hun einde gekomen zijn in een jaar tijd.


Dat is in ieder geval reden dat wij geen katten meer zullen opnemen.

We vertroetelen we onze gewonde krijger stevig de komende dagen en hopen dat ze helemaal opknapt. Duimen jullie mee?

vrijdag, 15 maart 2024

Comments


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page