top of page

zorgen om de grote meid


We hebben een paar dagen achter de rug met grote zorgen. Donderdag heeft Okja zich verstapt en kon ze plots niet meer lopen. Vrijdagochtend om 9 uur was de dierenarts er en die constateerde een 'voetbalknie'. Het was maar de vraag of en hoe zich dat zou herstellen. Okja had veel pijn en kreeg een zware pijnstiller. Die vrijdag kon ze zich ook niet omkeren in het stro en wij kregen haar niet gekeerd. Ze moest liggend eten. Zaterdag leek het iets beter en kon ze zich zelf omkeren.

Ik moet je zeggen dat we er buikpijn van hadden, want wat als ze niet meer kon staan en lopen? Vanochtend heb ik haar weer een injectie met pijnstilling gegeven en kon ze nog steeds niet staan. Maar toen we vanmiddag buiten kwamen om te voeren liep ze warempel voor de stal! Wij konden ons geluk niet op. Haar knie knikte een keer om en ze liep wat wankel, maar ze loopt! Dat ziet er goed uit en we hebben weer goede hoop. Het herstel van een voetbalknie kan weken duren, dus ze zal het kalm aan moeten doen, maar we nemen aan dat ze daar zelf voor zorgt. Wij zullen haar in ieder geval niet dwingen om een trektocht te maken.

We hebben natuurlijk ook contact gehad met Peter Klaver, dierenarts en specialist in hobbyvarkens, en die stelde ons al gerust door te zeggen dat er echt niet zomaar een hele pees afscheurt en dat het heel goed een klein scheurtje of zware kneuzing zou kunnen zijn en hij heeft medicatie voor de komende weken naar ons toegestuurd.

In het verleden hebben we dit met Ollie ook meegemaakt. Hij bleek een schouderblessure te hebben waardoor hij voor altijd op drie poten moet lopen. Dat is heel verdrietig, maar hij is een stuk lichter dan Okja en kan zich goed redden op drie poten. Voor Okja, die ruim 300 kilo weegt, zou dat een ander verhaal zijn. Gelukkig lijkt onze grote meid zich al te herstellen en we verheugen ons erop dat ze over een poosje weer voor de achterdeur staat te drentelen als ze hoort dat we haar voerbak vullen. Duimen jullie mee dat dat snel weer het geval is?

27 november 2022, zondag

Comments


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page