top of page

oudejaarsavond 2023


De kerstboom staat er al niet meer, want het is inmiddels oudejaarsavond. Dit jaar hadden we weer een klein boompje, want meer zit er niet in met vier actieve honden in huis. Gisteren heb ik hem weggehaald. Vandaag staat op die plek een bos bloemen van mijn verjaardag. Fleurig en fris, klaar voor het nieuwe jaar.

Mensen vragen ons vaak hoe het met onze dieren gaat in de nieuwjaarsnacht.

Sinds we geen bange honden meer hebben is het rustig. De dieren op het erf gedragen zich alsof ze geen knal horen en gaan hun gewone gang. Ik was net in de stal en daar lag iedereen op één oor.

De katten zitten op veilige plekken en de honden slaan bij een erg harde knal of gierende pijl wel even aan, maar tot nu toe gaat het prima. Het is nu ook pas negen uur. Wij gaan op de normale tijd naar bed en houden alleen even in de gaten of de honden niet in paniek raken. Dan gaan we alsnog bij hen zitten.

Wel hebben we allemaal (de honden ook) een advocaatje genomen. Dat was voor het eerst in al die jaren en we waren benieuwd hoe de honden zouden reageren.

Ze vielen meteen in slaap. Als er een hondencafé zou bestaan dan kun je de polonaise, flauwe grappen en uitbundig geblaf dus wel vergeten. Doodsaai zou het zijn.

We laten ze lekker snurken en hopen dat ze doorslapen tot morgenochtend.

De nieuwsjaarswens die ik vanuit mijn opleiding verstuurde, zet ik hieronder ook nog even voor jullie neer. Laten we er een jaar van maken waarin we de tijd nemen voor de dingen die ertoe doen. Dan wordt het vast een mooi 2024!


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page