top of page

na gedane arbeid


's Middags doen we regelmatig een zoekspelletje in de wei. Ik verstop hondensnoepjes en de mannen moeten ze zo snel mogelijk vinden. Waar er ooit tien honden meededen, is het clubje veel kleiner geworden. Nu Max er is, lijkt het toch wel weer een roedeltje. Het is zo leuk om te zien dat iedere hond een andere zoekstrategie heeft. Ik zet ze even op een rijtje.

Brandon snuffelt wat in het rond, vindt af en toe een snoepje, en komt tussendoor steeds aan mij vragen waar hij nu moet gaan zoeken.

Eddy racet als een dolle over het veld en als hij dan een snoepje heeft gevonden, scheurt hij bij voorkeur helemaal naar de ander kant om daar een volgend snoepje te zoeken.

Donder gaat systematisch en rustig het hele veld af en vindt zodoende de meeste snoepjes. Lange tijd begreep hij het spelletje niet, maar inmiddels is hij er goed in.

We keken natuurlijk vol verwachting naar Max, hoe zou deze speurneus het doen? Nou, tot nu toe dartelt hij vooral wat in het rond, is niet al te effectief, en lijkt eerder de anderen aan te wijzen waar ze moeten zoeken, dan dat hij iets vindt. En nadat hij zo hard heeft moeten werken moet hij natuurlijk wel even bijkomen.
Comments


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page