top of page

girlpower


Dit is Chica. Ze is gisteren bij ons komen wonen. Onze hondengroep bleef onrustig, zeker nadat Max was toegetreden tot de roedel van Erve Knots. Toen we Astrid Koningen om advies vroegen was het eerste dat ze zei: 'Is er een teefje in jullie groep?


Toen vielen bij ons de kwartjes. Sinds Lara en Max er niet meer zijn is de onrust toegenomen. Lara en Max waren de alfa teef en reu in onze roedel. Daar waren we ons eigenlijk nauwelijks van bewust, want ze waren dat met zoveel gemak en vanzelfsprekendheid. Zij vielen afgelopen juli binnen vier dagen allebei weg en sindsdien was ons groepje 'wees'. Wij hadden verwacht dat er een nieuwe 'baas' op zou staan, maar dat is klaarblijkelijk niet gebeurd. En zo'n onbesuisde puber als Max werd dus helemaal niet begrensd.


Wij probeerden te doen wat we konden, maar, zoals Astrid zei: 'Je bent eigenlijk altijd te laat.' Astrid dacht even na en zei dat ze een teefje in haar opvang had dat wel eens alle kwaliteiten als roedelleider in huis zou kunnen hebben. Haar naam was Chocapic (roepnaam: Chica). Diezelfde ochtend hebben we Chica opgehaald en wat er binnen 24 uur is gebeurd is niet te geloven.

Chica nam de drukste mannen, Max en Eddy, even onder handen, sprak de groep motiverend toe en zie: er heerst rust. Vannacht is er niet gesloopt, Max slaapt ineens veel meer en Donder is ook weer op zijn gemak. Wat een goede leider een verschil kan maken! Natuurlijk moet zich deze nieuwe samenstelling nog stabiliseren en er zal nog wel eens wat voorvallen, maar deze dame heeft veel 'girlpower'.


Chica komt uit een asiel in Spanje, waar ze op een dag voor de deur stond. Ze is na een poosje naar Nederland gekomen en zat sinds januari bij Dierenopvang Koningen. Wij hebben haar nu anderhalve dag meegemaakt en zijn helemaal voor haar gevallen: ze is slim, lief, aanhankelijk én heel sociaal met de andere honden. Zo fijn om weer een herder in de groep te hebben. Eigenlijk is ze Lara en Mas in één. Welkom kanjer!

16 april 2023, zondag

Comments


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page