top of page

en hier is Max


Erve Knots heeft nog meer 'gezinsuitbreiding' gekregen! Welkom lieve Max! Gisteren is hij bij ons komen wonen. Dat was natuurlijk een hele happening voor hem, voor onze honden en voor ons. Het is immers al bijna vijf jaar geleden toen er voor het laatst een nieuwe hond in de roedel kwam en iedereen was in rep en roer. Onze 'oudjes' Brandon en Donder waren op hun hoede en moesten terugdenken aan al die jaren in het asiel waar ze jarenlang steeds nieuwe kennelgenoten kregen. Het was altijd weer afwachten of die goedgezind waren en dus was het superspannend voor hen. Eddy is pas zes jaar en wat flexibeler, hij sprak eerst maar eens een hartig woordje met de nieuwkomer. Max gedroeg zich voorbeeldig en zei netjes 'meneer' tegen Eddy en de anderen. Al snel bedaarden de gemoederen en na een nachtje slapen mocht Max van hen al mee naar de wei om te spelen.

Voor Max was het natuurlijk ook heel spannend: drie nieuwe hondenvrienden (in spé), nieuwe baasjes, een nieuw huis, nieuwe geuren en geluiden. Vandaag heeft hij meteen de taak op zich genomen om op de uitkijk te gaan staan als er in de verte een geluid klinkt. De rest kon daardoor gewoon lui blijven liggen, dat beviel hen wel. Langzaamaan kwam iedereen tot rust en kon er geslapen worden.

Max komt oorspronkelijk uit Roemenië. Hij heeft een jaar bij een lief gezin in Nederland gewoond, maar daar was hij niet helemaal op zijn plek. Nu mag hij de roedel van Erve Knots gaan runnen en die rol zou wel eens helemaal op zijn lijf geschreven kunnen zijn.

6 januari 2023, vrijdag

Comments


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page