top of page

een stille ramp


Er heeft zich een stille ramp voltrokken op Erve Knots. In de afgelopen weken zijn één voor één al onze konijnen verdwenen. Waarschijnlijk heeft een roofdier ze allemaal te pakken gekregen. Als laatste verdween Poppy, ons prachtige witte konijntje. Haar zus Lelie verdween een week eerder.


Twee jaar geleden kwamen hier zes konijnen uit de knaagdierenopvang Flappus wonen. De lieve grote Olaf werd na een jaar ziek en overleed, de rest heeft hier twee jaar vrolijk rondgehuppeld. Poppy, Lelie, Pink, Elvira en Bambo hadden een geweldige tijd. Ze konden een eigen burcht graven, lagen heerlijk in het zonnetje en speelden met elkaar. Ze verdwenen geleidelijk allemaal.


Het gaf ons hoofdbrekens, want wat moet je doen? Ze toch in een veilig hok opsluiten? Of ze een zo natuurlijk mogelijk konijnenleven geven. We kozen voor het laatste, met alle gevaren van dien. We kunnen nergens zien dat er een gat in de omheining zit, dus de onverlaten moeten gewoon via het dak zijn gekomen. We hebben nooit iets gemerkt. We hebben nu besloten om geen konijnen meer op te nemen, want, hoewel ze hier een mooi leven kunnen hebben, gruwen we van het idee dat we hen als een soort levende snackbar aanbieden aan roofdieren.


Lieve, zachte, vrolijke huppelaars, wat hebben we van hen genoten. We gunden hen een leven vol vrijheid volgens hun eigen natuur, maar het bleek te gevaarlijk.

18 april 2023, dinsdag

Commentaires


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page