top of page

drie jaar geleden


Drie jaar geleden, 30 april. Die ochtend is Brandon uit zijn kennel gehaald in La Linea, Zuid Spanje. Hij heeft daar zeven jaar gezeten. Ze moeten hem eerst wassen, want hij zit onder het bloed omdat hij die nacht door een slang is gebeten. Hij ondergaat het lijdzaam. Dan wordt hij in een bench gezet en gaat met een paar andere honden in een auto. Ze rijden anderhalf uur naar het vliegveld van Malaga. Na een paar uur wachten gaat hij het bagageruim in. De vlucht duurt een kleine drie uur. Het is inmiddels tegen tien uur 's avonds als hij aankomt op Schiphol. Daar duurt het nog twee uur voor hij 'uitgeklaard' wordt. Vrijwilligers brengen hem naar de uitgang. Daar staan wij te wachten. De bench wordt voor ons neergezet en we laten Brandon eruit. De kleine man is helemaal beduusd. Hij geeft mij een likje en kijkt om zich heen. Na een poosje willen we hem meenemen naar de auto, maar Brandon heeft besloten dat het mooi genoeg is geweest. Hij verzet geen poot meer. Vrijwilligers zetten hem op een kar en zo rijden we hem naar de auto. Nu nog bijna twee uur rijden naar huis.

Wát een dag in het leven van een hondje dat jaren niets anders zag dan drie muren en tralies. Hij heeft het naar omstandigheden goed gehad in het asiel, maar nu kan zijn echte leven beginnen. Het mooie is dat een van de honden die dezelfde reis heeft gemaakt op 30 april 2017, namelijk Donder, de volgende dag ook bij ons zal komen wonen. Die twee zijn vanaf het begin dikke vrienden. Dezelfde achtergrond geeft vast een band. Wat zijn we blij met deze jongens. Ze hebben ons leven zo rijk gemaakt.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page