top of page

eikenprocessierups


Sinds een poosje heeft Erve Knots er een heleboel harige bewoners bij. Ze wonen in de eiken op en rond het erf. Hoewel we altijd zeggen dat iedereen hier welkom is, hebben we toch wat moeite met deze nieuwkomers. We hebben namelijk allemaal jeuk. We krabben wat af en zitten onder de rode bultjes. Twee honden hebben last van hun ogen gehad. Er is niets aan te doen, behalve verkoelende gel smeren. Dat helpt maar een kwartiertje, maar iets is beter dan niets. Het is wachten op wat regenbuien, dan verdwijnen de haartjes van de rups tijdelijk uit de lucht. Het is weer een bijzondere zomer, want naast grote hitte, hebben we nu ook nog deze plaag. Ik kijk nu al uit naar de winter.

Tags:

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page