top of page

mooi asbest


De werkplaats is waarschijnlijk het oudste gebouw op ons erf. Het heeft hooizolders aan beide kanten van de deur. Prachtige oude gebinten en lekker veel ruimte. Wij vinden het het mooiste gebouw op het erf. Het is ook het laatste gebouw waar nog een asbest dak op zit. We hebben al vijf schuren waar (deels) asbest op zat verwijderd of de daken ervan vervangen, inclusief het dak op ons huis. Met het dak van de werkplaats wachten we maar eens even af. Over vijf jaar moet iedereen alle asbestdaken verwijderd hebben. We zijn benieuwd hoe dát gaat. Er zijn hier boerenschuren waar honderden vierkante meters asbest op liggen. Je kunt toch niet van mensen vragen om dat zelf te bekostigen? Wie heeft er nou tienduizenden euro's liggen voor een dak? Zelf geloven we niet zo in het gevaar van asbest en het is een prijzige aangelegenheid om het dak te vervangen. Voorlopig genieten we gewoon van het mos op het dak.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page