top of page

laat maar gaan


Als je nooit iets aan het onkruid in het gras doet, krijg je dit. We hebben inmiddels een b(l)oeiend 'gazon'. Natuurlijk tuinieren komt steeds meer in de belangstelling te staan. Dat betekent bijvoorbeeld dat je onkruid niet ziet als iets dat weg moet, maar dat waardevol is voor de grond. Mocht je het te overweldigend vinden, dan kun je het altijd wegknippen. Het bodemleven blijft dan in tact. We willen veel meer van deze ruige plekken waar van alles groeit. Ons probleem is dat we teveel dieren hebben die elk groen sprietje wegpikken. We gaan in ieder geval zorgen dat de vogelschare niet groter wordt en in de loop van de tijd vanzelf wat uitdunt. Verder gaan we her en der een hekje zetten, zodat de varkens niet bij al het groen kunnen. En verder nemen we de tijd. Elk jaar een beetje meer 'wildlife', dan wordt Erve Knots vanzelf een natuurlijk paradijsje.

Tags:

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page