top of page

the life of Ollie


Op 11 augustus 2018 kwam Ollie bij ons wonen. De eerste 9,5 jaar van zijn leven woonde hij in een varkensparadijs in Noord-Holland, maar door een verhuizing kozen zijn baasjes ervoor hem een plek hier te gunnen.


Ik had Ollie al eens ontmoet en het was toen al liefde op het eerste gezicht, dus hij was van harte welkom. Op de foto zie je hem de eerste ochtend uit zijn stal stappen met een glimlach op zijn snuit.


Met zijn innemende persoonlijkheid had hij het hart van Vrouw Holle (Els) al snel gewonnen en vanaf dat moment waren ze dikke vrienden. Hij was dan ook heel verdrietig toen Els afgelopen zomer overleed. Niet lang daarna kwam Grietje in zijn leven en was hij weer blij. Ze slapen iedere nacht buik aan buik.


Ollie is een schat van een varken, hij is lief, sociaal, vrolijk en grappig. Grietje vindt dat hij heel lekker ruikt en kan minutenlang aan hem zitten snuffelen. Ik trouwens ook :-).


Toen Ol hier een maand was, is er iets gebeurd waardoor hij zijn linker voorpoot blesseerde en dat is nooit meer goed gekomen. Hij hinkelt op drie poten en dat is naar om te zien, maar hij lijkt er niet veel last van te hebben. Zij actieradius is wat kleiner geworden, maar in het eikelseizoen hinkelt hij het hele erf over.


De laatste foto is er één van een hele jonge Ollie die aan de praat is met Sylvester, zijn grote vriend in Noord-Holland. Ollie kan het met iedereen vinden: wild of tam, jong of oud, knorrig of gezellig.


Ollie is hier nu 4 jaar en 5 maanden en hij is één van de iconen van Erve Knots. We hopen dat hij nog heel lang blijft, want varkens als Ollie maken onze wereld een beetje mooier.

22 januari 2023, zondagComments


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page