top of page

laten we het nu maar over iets lichters hebben


De zorg voor en de zorgen om Okja zijn ons niet in de kouwe kleren gaan zitten. We zullen nog wel even nodig hebben om alles een plek te geven. Intussen gaat het leven op Erve Knots gewoon door.

Wie vooral ook gewoon door is gegaan, is varken Teun. Hij brengt vrolijkheid en plezier op ons erf. De kleine man is altijd druk op zoek naar lekkertjes (de eikels zijn gelukkig op, anders ontploft ie nog), hij meldt zich als hij knuffels wil (dan gaat hij plompverloren voor je voeten liggen), hij bezoekt elke dag al zijn vrienden op het erf en hij poept...... Tjonge, wat kan hij poepen. In zijn eentje net zoveel als twee pony's per dag! Ik heb nog nooit een varken gezien waar zoveel uit kwam. Veel meer dan erin gaat, al zal dat wel niet mogelijk zijn. Hij krijgt maar een klein kopje brokjes per dag en daarnaast doet hij zich tegoed aan hooi en weet ik wat al niet meer. In ieder geval produceert hij indrukkwekkende hoeveelheden mest.

Gelukkig loop ik heel graag met emmer, mestvork en kruiwagen over het erf, dus het blijft hier redelijk schoon.

Vanaf morgen ben ik weer een paar dagen weg. Dick kan niet zo makkelijk uit de voeten deze dagen, dus ik ben benieuwd of ik vrijdagavond de poort nog open krijg. In ieder geval zal ik dit weekend weer wat te doen hebben.

13 december 2023, dinsdag

Comentários


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page