top of page

heb je nog iets lekkers?


Kaatje is deze zomer niet uit kamperen geweest. In de vorige jaren moest ze soms even op zichzelf wonen, omdat ze dan meer liep.


Deze zomer is ze, voor haar doen, best vaak buiten geweest. Ze ging op zoek naar brandneteltoppen en lag lekker in het kleine weitje achter de stal. Ze loopt nog steeds weinig (dat gaat niet met haar moeilijke hoefjes), maar ze redt zich al twaalf jaar prima. Bebe is niet meer zo dominant, dus zij heeft meer speelruimte.


Als ze in voorstal is, steekt ze haar hoofd naar buiten om te kijken of ik met iets lekkers kom. We krijgen regelmatig groente van de supermarkt en ze is dol op bloemkoolblad.


De afgelopen weken houden we ons hart vast voor blauwtong. Tot nu toe gaat het goed en we hopen dat de besmette knutten onze dieren overslaan. We vervangen iedere dag het water in de grote drinkbakken, we hebben sommige bakken buiten gebruik gesteld en waar we het water niet kunnen vervangen (zoals in de vijver) hebben we zeepsop in het water gedaan, zodat de oppervlaktespanning breekt.


Er spelen zich overal in Nederland drama's af met doodzieke dieren. We leven mee met alle dieren die dit overkomt. Laten we hopen dat het snel kouder wordt, dan wijkt het gevaar.


Kaat ligt vanavond in een stal met lekker veel nieuw stro. Ik zag haar net tevreden liggen herkauwen.

8 oktober 2023, zondag

Comments


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page