top of page

dit is goed en slecht nieuws


Tot onze grote schrik lag Okja vanochtend buiten haar stal. Het goede nieuws is dat ze heeft geprobeerd te lopen. Het slechte nieuws is dat ze direct weer omgevallen is en dat ze nu buiten ligt. In de loop van de dag heeft ze zichzelf verder naar het zand verschoven, maar kon niet opstaan. Toen het donker werd kon Dick het idee niet verdragen dat ze vannacht buiten zou liggen. Ik was op dat moment nog aan het lesgeven elders in het land.


In overleg met onze buurmannen is besloten ervoor te zorgen dat Okja in de grote werkplaats zou komen te liggen. Daar ligt een hele berg stro waar Okja wel vaker sliep. Maar hoe krijg je haar daar? Dat kon alleen maar met de trekker. En zo is Okja op een plank, op de vork van de trekker, in het donker, naar binnen gebracht in de werkplaats. Ik kwam middenin die verhuizing thuis en kon helpen ervoor te zorgen dat ze op de plank bleef liggen.


Deze werkplaats kunnen we afsluiten, zodat ze binnen blijft. Ze heeft daar veel ruimte en als ze straks (hopelijk) op kan staan, dan kan ze daar rond lopen. Morgen zal ik er foto's van maken, zodat jullie kunnen zien hoe ze daar ligt. Dit is de ideale plaats voor haar. De moed zakt ons regelmatig in de schoenen, maar op dit moment zijn we heel blij dat ze weer warm en droog ligt.

8 december 2022, donderdag

Comments


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page