top of page

afscheid van Bella


Vandaag hebben we Bella begraven. Bella, het kleine, ranke poesje, dochter van Mies en hier op het erf geboren. Ze was er vanaf het begin van Erve Knots. Nooit op de voorgrond, maar altijd in de buurt. Ik schreef ooit al eens een berichtje over haar. Dat ze áltijd ergens bij ons in de omgeving zat.


Bella is 15 jaar geworden en had keelkanker. Een week geleden hebben we een van haar laatste tandjes laten trekken, omdat ze pijn in haar bekje had. Er zat een ontsteking en er is een biopt genomen. Dat bleek dus foute boel. Toen ik gisteren thuiskwam van vier dagen op reis zijn, zag ik dat ze teveel pijn had en hebben we moeten besluiten haar te laten gaan.


Wat was ze een buiten kat. Heerlijk zwerven over het erf, jarenlang een muizenvanger eerste klas, warmtezoeker en mijn grote, kleine schat. Ze was het laatste jaar veel bij me, naast me op het bureau of de stoel en 's nachts op mijn hoofdkussen. Als ze ouder worden, krijg je vaak nog meer contact met ze. Bella was ook een van de 'pillars' van Erve Knots, zoals de dierenarts zei, een van de dieren van het eerste uur. Zij hebben Erve Knots gemaakt tot wat het is en het is een groot gemis als ze gaan. Dag lieve Bel, rust zacht onder de vlier achter de Klaproos, waar je zo graag was.

24 april 2024, woensdag

2 Comments


Ach wat een lief snoetje; ontvangen in de hoogste poezenhemel 💖

Like
Replying to

Dat zeg je mooi. Dank!

Like
Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page