top of page

7 jaar geleden


Brandon is vandaag 7 jaar bij ons! Dat is bijzonder, want voordat hij bij ons kwam zat hij bijna 7 jaar in een Spaans asiel (in La Linea). Brandon was zo'n hondje dat altijd over het hoofd werd gezien. Áltijd werd er een andere hond gekozen voor adoptie. Hij werd goed verzorgd in het asiel, maar wat wilde hij graag een eigen baasje en een plek die groter was dan een paar vierkante meter beton. Een medewerker van het asiel schreef in wanhoop een aangrijpend verhaal op Facebook over hem:


"Lieve lieve Brandon, al 2190 dagen wacht hij op zijn baasje  😢

Je kwam als jonge mooie energieke hond, de toekomst had er eentje moeten zijn gevuld met liefde, knuffels, wandelingen met je baasje, het pikken van snacks van het aanrecht, uren lang buikje kriebelen...oftewel, een eigen huisje, een eigen baasje, een eigen veilige plek.

Het spijt ons lieve Brandon dat we je dat niet konden geven.

Al 2190 dagen zie je de zon opkomen vanuit je betonnen kennel.

Al 2190 nachten ga je slapen op een koude vloer met als enige zekerheid, dat je geduld en je hoop op een beter leven die dag weer niet werd beloond.

De geur van gras, frisse zeewind op je snuit, een warme plek in een mandje speciaal voor jou...je kan er alleen maar van dromen. ......"


Wij konden niet slapen van dit verhaal en een paar dagen later vloog hij naar ons toe. Ik krijg nog tranen in mijn ogen. Hij is de meest lieve en aanhankelijke hond die je je maar voor kunt stellen. Elke avond slaapt hij tegen me aan op de bank. Hij is gelukkig als wij in de buurt zijn. Wat zijn we blij dat we hem dit leven hebben kunnen geven. Tot een paar maanden geleden was hij samen met zijn vriend Donder (die ook jaren in het asiel zat en met hem naar Nederland vloog) en sinds december van 2017 ook met Eddy, zijn kleine podenco-vriend.


Ik sprak met hem af dat hij tenminste 7 jaar bij ons zou blijven en dat heeft hij gedaan. Hij wordt in november 15 jaar en is al echt een dagje ouder, maar wat er ook gebeurt, deze zeven jaar nemen ze ons niet meer af Brandon!

woensdag, 1 mei 2025


Tags:

Comments


Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page