top of page

afscheid van Nikki


Op 11 juni 2014 kwam ze bij ons wonen, ze was toen 10 jaar oud. Ze kwam uit een moeilijke situatie waar haar gezondheid verwaarloosd was. Ze had nauwelijks haar, geen lippen en veel ontstekingen aan haar huid. Met ondersteuning van de dierenarts hadden we haar snel weer zo gezond als maar kon. Wát een bijzonder poesje was ze! Ze kwam als je haar riep, zat altijd bij me in de buurt en jarenlang zat ze in mijn nek als ik zat te studeren. We waren vanaf dag 1 dikke maatjes. Het afgelopen jaar werd ze opeens oud, kreeg oogproblemen en werd zo goed als blind. Sinds een paar weken begon ze wat te dwalen en leek in de war. Vorige week vroegen we ons al af of het leven voor Nikki misschien op was, maar ze kon nog zo genieten van haar eten en op schoot zitten, dat we dat uitstelden. Vandaag gebeurde er iets verschrikkelijks: ons hondje Eddy ontsnapte naar het erf (dat is verboden terrein voor hem, want hij is een kattenjager) en greep haar meteen. We waren er snel bij en in eerste instantie leek het niet heel ernstig. Na een poosje begon haar bekje te bloeden en ben ik naar de dierenarts gegaan. Daar bleek dat haar onderkaak een niet te herstellen breuk had (ook gezien haar leeftijd en gezondheid). We wisten wat dat betekende. .... Nikki sliep spinnend bij mij op schoot in. Mijn lieve meisje, onvergetelijk poesje, meest bijzonder katje ooit, wat zal ik haar missen.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page