top of page

slimmerik


Het hele jaar hebben we onze uiterste best gedaan om te voorkomen dat er eendenkuikens uitgebroed zouden worden. Op de hooizolder, achter de houtopslag, tussen de struiken, bijna geen ei is ons ontgaan. Als er toch ineens ergens drie kuikens liepen, waren die een dag later op, want de jonge eksters en kraaien lusten graag een kuikentje. Nooit zagen we dat gebeuren, maar wel waren de kuikens ineens weg. De ekster- en kraaienkinderen zijn inmiddels groot en er is minder interesse in de pluizig hapjes. En juist nu loopt er een moedereend met tien (!) kuikens in de konijnenren, goed getimed van haar, want haar kinders zijn nu veel veiliger dan een paar weken geleden. Ze heeft haar eieren diep onder de grond uitgebroed en was zo slim zich niet te laten zien als wij de konijnen voerden. Tja, en wat dan? Nou dan zit er maar één ding op: genieten van de kleine gele friemels die hun eerste bad nemen!

Tags:

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page