top of page

tuinieren met onkruid


De springbalsemien staat inmiddels manshoog op verschillende plekken op het erf. Voor de één is het onkruid, voor de ander (voor ons bijvoorbeeld) is het een prachtige plant. De afgelopen jaren had ie het wat lastig door de droogte, maar nu groeit ie als een tierelier. Een erf vol bloeiende 'onkruiden' is ons ideaal. Als straks de nieuwe borders er zijn gaan we deze vullen met planten die gewoon in onze bermen groeien. Niets zo mooi als inheems onkruid. Ik weet trouwens wel dat springbalsemien niet inheems is en in de vrije natuur teveel plek kan gaan innemen waardoor andere planten verdrongen worden. In ons tuin zorgen we ervoor dat de planten niet ongebreideld ruimte in gaan nemen en ze zijn heel makkelijk te verwijderen, dat scheelt.

Tags:

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page