top of page

kaal


Ze zijn weer kaal, onze schaapjes. Vanochtend kwam Jessica, de schaapscheerster. Bertram, Pim en Femke keken al naar haar uit. Het was nogal warm met die dikke jas aan, vonden ze. Nu staan ze er weer fris en fruitig bij. Het is het eerste jaar dat Kaatje niet kwaad en afwijzend reageerde op Bertram's nieuwe uiterlijk. Ze herkende hem meteen en vond het wel een verbetering. Gelukkig maar, nu hoefde Bert niet voor haar te schuilen. Dat hij zich hier toch verstopt heeft onder de geitentrap komt omdat hij dat gewoon een fijn plekje vindt. Pim en Femke zijn aan het bijkomen van het commentaar van de schaapscheerster. "Die zijn te vet", zei ze. Ze weten wat dat betekent: we moeten op rantsoen. Ik was al aan het minderen met hun voer, want ik had zo'n vermoeden, maar onder die dikke jas vond ik het lastig te zien. Nu ze hun zomeroutfit aan hebben, is het inderdaad goed te zien. Dat wordt een karig ontbijt morgen.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page