© Erve Knots

28 May 2020

26 May 2020

24 May 2020

19 May 2020

17 May 2020

Please reload

Recente Berichten

heel gezellig

26 Apr 2020

We hebben het erg gezellig op Erve Knots de afgelopen weken. Het bevalt mij heel best om zoveel thuis te zijn. De honden vinden het geweldig, er is de hele dag door tijd voor knuffels, 's ochtends hoef ik niet gehaast weg en we hebben tijd om uitgebreid te koken. En passant hebben Dick en ik weer een grote opruimactie achter de rug. In huis hebben we van een kamer die we gebruikten als magazijn voor boeken en hondenvoer weer een slaapkamer gemaakt en in de Klaproos (het 'bijhuisje') hebben we van een kleine slaapkamer nu een magazijn gemaakt voor kantoorspullen. Ons huis is nu helemaal een huis en de Klaproos is nu helemaal kantoor. Als ik één ding heb geleerd van de afgelopen weken is het dat ik meer thuis wil zijn en dat ik veel meer vanuit huis ga werken. Hoewel ik graag auto rijd, zie ik nu ál die kilometers als een beetje zonde van de tijd. Tegen videobellen zag ik altijd op, maar ik ben het leuk gaan vinden. Dat betekent twee dingen: ik kan overal in Nederland werken (heb dus geen kantoor in Groningen meer nodig) én ik kan meer gesprekken en begeleiding vanuit huis doen. Het plan is om straks nog maar twee dagen op pad te gaan voor werk en studie (lezingen, trainingen, gesprekken) en de overige vijf dagen vanuit huis te werken. Ik weet niet of het altijd haalbaar is, maar we maken nu een goed begin. De huur van het kantoor in Groningen, waar we nu een klein half jaar zitten, heb ik opgezegd. Dat scheelt vaste lasten en ik verwacht dat er een lange periode komt waarin we wel vaker thuis moeten blijven. Dan is zo'n kantoor zonde van het geld. En het kan dus anders. Zo zie je maar hoe een gedwongen verandering tot nieuwe dingen kan leiden waar je onverwacht blij van wordt.

Please reload

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje