top of page

Ousi, de rebel


Ousi woont nog steeds op het erf, maar de toenadering tot Ollie en vrouw Holle vlot nog niet erg. Het helpt niet dat Ousi het nodig vindt om Ollie af en toe in zijn billen te bijten. Ollie schrikt zich dan te pletter en Vrouw Holle komt toesnellen om Ousi weg te jagen. Het stelt nauwelijk iets voor wat ze doet, maar het bevordert de integratie niet. 's Avonds heel laat kruipt ze stiekem bij de grote varkens in het stro (op een veilige afstand) of ze slaapt in de werkplaats in het hooi. Ze heeft het enorm naar haar zin aan deze kant van het hek en als ze zich nou wat beter gaat gedragen weet ik zeker dat ze welkom is bij de grote varkens. Voorlopig geniet ze volgens mij nog teveel van een beetje rebellie. Ze is door Jip en Janneke zo lang op haar plaats onder aan de ladder gezet, dat ze nu alle vrijheid wil.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page