top of page

afscheid van Pirelli


Onze prachtige, stoere Pirelli (Piri) is er niet meer. Hij is bijna 17 geworden. Een paar maanden geleden heeft hij een ontsteking in zijn ingewanden gehad en daar is hij van hersteld, maar hij bleef mager en werd blind. Heel langzaam ging het minder goed met hem, hoewel de eetlust bleef en zijn behoefte aan knuffels ook. Hij was mijn persoonlijke kapper, want wat heeft hij vaak mijn haar in een nieuw model gelikt. Piri kwam hier ruim zeven jaar geleden wonen. Hij kwam uit de kattenopvang van de Jochemstichting. Piri was daar terecht gekomen na een zwaar auto-ongeluk waarbij zijn bekken en linker achterpoot gebroken waren. Nadat hij hersteld was, begon zijn leven op Erve Knots. Lange tijd was hij de koning van het erf, toen hij ouder werd, was de Klaproos zijn domein. Gisteren had hij een goede dag, hij at lekker, zocht de zon op en lag in zijn favoriete kartonnen doos te spinnen. Toen ik gisteravond in de Klaproos kwam, bleek het mis. Hij kon niet meer lopen en was gedesoriënteerd. We konden direct bij dierenarts Shirley van de Jochemstichting terecht. Spinnend op mijn schoot sliep hij in. Een mooie dood, die we aan hebben zien komen. Dat hij gisteren nog zo'n goede dag had, geeft troost. Het is goed zo. Dag lieve Pier, stoere katerman, wat zijn we blij dat je zo lang bij ons bent geweest.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page