top of page

dagritme


Voor wie zich afvraagt hoe een dagritme bij een dierentehuis eruit ziet, zet ik dat eens op een rijtje: rond half acht (als het vroeger licht is om zeven uur) laten we de honden in de wei en beginnen we met voeren. De varkens, schapen, geiten, kippen, eenden, ganzen, cavia's en konijnen krijgen brokjes of graan. We vullen overal de waterbakken, geven sla of ander groenvoer en doen de ruiven vol hooi. Gehandicapte eend Arnold krijgt een bakje graan met water en daar blijven we bij staan tot hij klaar is met eten. De katten in de Klaproos krijgen zacht voer en de bakjes met harde brokjes worden gevuld, net als de waterbakken. Kater Max krijgt zijn medicijnen. Daarna kattenbakken verschonen, hondenpoep in de kleine ren, de voortuin en de wei opscheppen en mest bij de grote dieren weghalen. In de Klaproos ruimen we plas van Mojo op (dat doen we een paar keer per dag). We gaan met Lara naar het bos voor een wandeling van drie kwartier.

Om drie uur krijgen de honden hun voer (we voeren ze eenmaal per dag) en herhaalt het voeren van de ochtend zich. In plaats van brokjes krijgen de grote dieren muesli. Als er tijd is doen we een spelletje met de honden in de wei. Om negen uur 's avonds sluiten we de kippenhokken en de poort naar de wei. de ganzen krijgen nog wat graan en de katten in de Klaproos en de werkplaats krijgen zacht voer. We checken de waterbakken. Dat is de vaste dagroutine. Tussendoor is er tijd voor een knuffel, een spelletje, dierenartsbezoek, klusjes als hoeven bekappen, een stal uitmesten of stro bij strooien. Ik doe bijna altijd het werk in de ochtend (als ik heel vroeg weg moet, komt Ina helpen), Dick of Ina doen de middag en ik doe de avond weer.

We zijn er in totaal zo'n dertig uur in de week mee bezig. Mochten wij ooit niet kunnen, dan weten jullie nu wat er moet gebeuren :-).

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page