top of page

tandpijn en een zieke hond


Om vier uur vanmiddag ging Hector onder zeil. Hij kreeg een staaf hout tussen zijn tanden en zo konden Peter Klaver en hulp-dierenarts Kirsten goed in zijn bek kijken. Het zag er niet fraai uit. Zijn gebit is er slecht aan toe. Twee kiezen zijn getrokken en de rest van zijn tanden is bijgevijld en schoongemaakt. Een scherpe kies in zijn onderkaak drukte in zijn bovenkaak en dat gaf waarschijnlijk zo'n pijn dat hij niet kon eten. Hij is nu (het is tien uur 's avonds) nog aan het bijkomen uit de narcose en dat lijkt voorspoedig te gaan. Hij ligt onder de warmtelamp in de voorstal, zodat hij een veilige plek heeft om bij te komen. We hopen dat dit het was waardoor hij niet at. De komende dagen zullen we het zien. Hij krijgt stevige pijnstilling, zodat hij goed door de eerste dagen komt. Nare bijkomstigheid was dat Peter ook een bult in zijn buik ontdekte. Wat dat betekent zullen we de komende tijd zien.

Toen het klaar was, hebben we samen gegeten, maar voor ons zat de dag er nog niet op. Ineens werd Wick niet goed. Hij lag zwaar te hijgen en liet zijn plas lopen. Om zeven uur zaten we bij de spoedeisende hulp van de dierenarts. Daar ging het al iets beter met hem en voorlopig gaan ze uit van een blaasontsteking. Wick heeft nu ook medicijnen en pijnstillers en viel zojuist in slaap. Afwachten hoe hij er morgen bij zit. Never a dull moment zullen we maar zeggen. 2020 is al weer heftig van start.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page