top of page

een rampjaar


Dit plaatje hebben we al maanden niet gezien, omdat Dick al een hele poos niet kan lopen. We hebben een jaar van jewelste achter de rug. In vogelvlucht: in januari verloor Dick zomaar zijn geheugen, het kwam weer goed, maar het gaf ons grote schrik. Eind januari viel ik van drie meter hoogte van een ladder op mijn achterhoofd op het beton. Een gat in mijn hoofd en een stevige hersenschudding waren het gevolg. In februari kreeg ik een auto-ongeluk. De auto was ik twee maanden kwijt en vanuit ons afgelegen plekje naar mijn werk (overal in Nederland) met het openbaar vervoer was een hele opgave. In maart raakte teckel Teun zwaar gewond na een gevecht (Ina en ik raakten ook gewond). In april overleed Melua, onze grote zwarte Mastin. Daarna overleden de katten Becky en Joep. In september ging Dick voor een eenvoudige operatie het ziekenhuis in en kwam thuis met een bloedvergiftiging en een wond aan zijn been die niet heelt. Zo'n rampjaar hebben we nog nooit meegemaakt en dat juist in een tijd dat ik met een nieuw bedrijf en mijn promotieonderzoek aan de universiteit startte. We hadden gezorgd voor een flinke buffer om dit te kunnen doen, maar de ziekenhuisopnames, dierenartsenkosten en kosten voor de inhuur van extra hulp en vervangend vervoer rijzen de pan uit. We hebben altijd het uitgangspunt gehad dat we alle kosten voor de dieren van Erve Knots zelf willen kunnen dragen (in de jaarverslagen op de site kun je zien om hoeveel geld dat gaat). Dat kan nog steeds, maar het kan nét. We zijn daarom zó blij dat er mensen zijn die ons helpen. Ina helpt ons alle dagen, ook met het naar het ziekenhuis brengen van Dick (soms wel een paar keer per week) en vanaf morgen komt Jan ons helpen met de zware en meer technische klussen. Ook zijn er mensen die de spaarpot van Erve Knots helpen vullen, soms zonder dat we weten van wie het geld is. Daar zijn we meer dan dankbaar voor. We ploeteren nog even voort. Met Dick gaat het iets beter, maar het gaat nog maanden duren voor hij weer een beetje mee zal kunnen doen op het erf. We hopen dat het nieuwe jaar meer goeds in petto heeft. Jullie medeleven en steun zorgen ervoor dat we alles volhouden. Heel veel dank daarvoor.

Tags:

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page