top of page

en nu Vlekkie


Vlekkie is overleden vandaag. Ina vond haar om drie uur vanmiddag in de wei. Er was tot vanochtend niets met haar aan de hand. Ik hoorde haar wel even roepen (ik voerde vroeg en het was nog stikke donker), maar ze klonk of ze ritsig was en dan komt ze nooit bij me. Ik heb dus verder niet gecheckt of er iets was. Gisteren at ze gewoon en was ze zichzelf. En nu heeft ze ons verlaten. Erve Knotser van het eerste uur. Bijna tien jaar geleden haalden we haar samen met Missy en Pebbles op uit Limburg. Hun baasje was ernstig ziek en kon niet meer voor hen zorgen. Vlekkie was de laatste die hier nog leefde, want Missy en Pebbles overleden al eerder. Vlekkie moet minstens vijftien jaar geweest zijn. Onze dappere kleine meid. Totaal nog niet stram of ziek. Nooit ziek geweest ook. Alleen haar snuitje was wat grijs. Dit weekend zat ik nog bij haar en ze genoot van haar stal voor zichzelf (bij de kippen). Het is nog wat onwerkelijk, ze is zo totaal zonder voortekenen overleden, maar we kunnen er vrede mee hebben. Ze lag er rustig bij. Het moet ouderdom geweest zijn en we weten zeker dat ze een heel goed leven heeft gehad. Er is van haar gehouden en dat is meer dan veel dieren hebben gekregen in hun leven. Rust zacht lieve Vlek. Je hoort voor altijd bij Erve Knots.

Bovenaan de allereerste foto. Vlekkie, Missy en Pebbles waren net bij ons aangekomen.

Vlek in volle glorie.

De laatste foto van Vlekkie van een paar weken terug. Vlek ligt rustig uit te kijken over haar domein.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page