top of page

over een modderbad en verdwenen kuikens


De temperaturen zijn dusdanig dat vrouw Holle een dagelijks modderbad nog steeds prettig vindt. Ze gooit de waterbak om en draait met haar dikke derrière in de plas. Met een diepe zucht laat ze zich zakken en zit een poosje dromerig voor zich uit te staren. Daarna zet ze haar zoektocht naar eikels voort. Ze vindt het leven goed vol te houden zo. Een jonge eend houdt haar gezelschap. Over eenden gesproken: de kuikens van begin deze week zijn allemaal weg. Opgegeten door kraaien, uilen en weet ik wat voor rovers nog meer. We zagen het nooit gebeuren, maar elk uur was er een kuiken minder. Een andere moedereend had ook nog eens negen kuikens uitgebroed en dus zijn er deze week 25 kuikens verdwenen. Het is vreselijk, maar we zijn er intussen aan gewend en hebben geen andere keus dan dit te laten gebeuren. We kunnen de kuikens ook niet weken in een hok zetten.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page