top of page

waarom zo veel?


Iemand vroeg ons: 'Waarom hebben jullie zovéél honden? Had je niet net zoveel plezier als je twee honden had in plaats van negen?' 'Ja', zei ik, 'vast net zoveel plezier, maar minder betekenis.' We hebben onze dieren niet alleen voor ons plezier namelijk. We doen dit omdat we zoveel mogelijk dieren een zo goed mogelijk leven willen geven. Precies zoveel dieren als wij aan kunnen. Dat betekent lang niet altijd alleen maar plezier. Het betekent plas, poep en kots opruimen, omgaan met zieke dieren, afscheid moeten nemen van dieren. Het betekent in een viezer huis wonen dan je zou willen. Het betekent vaak diep zuchten en doorgaan. Dat maakt ons niet uit, dat is het leven. Als je alleen voor je eigen plezier leeft, wat beteken je dan? Dus: ja, we hebben meer dieren dan leuk is soms, maar we leven ons leven op een manier die wij belangrijk vinden.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page