top of page

een hele klus


Het is een hele klus, Erve Knots in mijn eentje draaiende houden in het weekend nu Dick niet kan lopen. De dag begint om een uur of zes, want dan vinden de honden het tijd om op te staan. De dieren worden vroeg gevoerd. Dan ga ik poep ruimen. Eerst hondenpoep achter het huis en in de wei. Kattenbakken schoonmaken. Een was draaien. Dan veeg ik de bestrating (we noemen dat 'het schoolplein') bij de schapen en geiten en bij de varkens. Daarna de voertonnen vullen voor de week, de boodschappen binnenhalen. Lunch maken en even zitten. Schoonmaken, daarna al snel weer voeren, spelen met de honden, gras snijden voor de cavia's en konijnen. De droge was van de lijn halen. Eten koken en samen televisie kijken. Twee keer per dag komt er iemand van de thuiszorg om de wond van Dick te verzorgen. Tussendoor probeer ik ook nog wat te werken. Om negen uur het laatste rondje langs de dieren: katten voeren, waterbakken vullen, hokken sluiten. Komende week komt Ina ons helpen omdat ik ook aan het werk moet. Dick moet een paar keer naar het ziekenhuis en Ina gaat hem brengen. Zonder haar hulp zou het niet lukken. Ik ben niet zo snel moe te krijgen, maar deze dagen zit ik 's middags al te knikkebollen op de bank.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page