top of page

hitte en een uitbraak


30 graden vandaag. We zitten in de derde hittegolf van dit jaar. Ik had een week geleden bijna de winterjas van stal gehaald, maar nee hoor, het mocht niet zo zijn. De dieren en wij lopen weer te puffen op het erf. We slepen met water, maken modderbaden en zitten zo veel mogelijk in de airco. In de kippenren zoeken alle bewoners de schaduw op. Suske moedert over zijn kipjes en hanen. Gisteren ontdekten we dat er in het nachthok een uitbraak van bloedluis was. Ik heb alles schoon geschrobd met een mengsel van spiritus, groene zeep en water. Daarna het hele hok met water afgespoten en toen gesprayd. Vanochtend nog een keer. Dat zal ze leren die piepkleine monsters. Ze moeten van onze kippen afblijven.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page