top of page

afscheid van Hepy


Vanochtend is Hepy 2 overleden. Op de foto is ze de derde van links op de bovenste stok. Hepy 2 was een van de twee grote Barnevelders die hier in april 2010 kwamen wonen als eerste bewoners van Erve Knots. Hepy 1 overleed twee jaar geleden. De dames hebben de kippengroep al die jaren geleid. Hepy was al een poosje wat zwakker. Ik heb haar deze week nog verwend met wat stukjes peer en kattenvoer en zag dat haar einde naderde. Ze zat nog een beetje in de zon voor de kapschuur, maar ze was moe. Vanochtend is ze er stilletjes tussenuit geknepen. We vonden haar vanmiddag onder de stokken. Ze rende altijd achter me aan als ik met een bakje groenteafval naar de composthoop liep. Een hele kippenschare achter haar aan. Vijftien jaar is ze geworden. Dag stoere dame. Je was een bijzondere Erve Knotser.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page