top of page

opeens was het niet zo stil


Het einde van de wereld. Ons weggetje loopt hier dood. Het huis is van de buren, wij zijn de een na laatste in het straatje. Doodstil is het hier, op een enkele tractor na. Vanochtend was het ineens niet stil meer. Om een uur of negen liepen hier veertig koeien. Ze waren de wei uitgekomen en liepen langs ons huis. Hoefgekletter dat begeleid werd door onze honden. Die wisten natuurlijk niet wat ze zagen. Even later kwam de hele kudde weer terug. De eigenaar kon ze precies op tijd rechtsomkeert laten maken. Het was een prachtig gezicht en ik wilde dat ik er een foto van had kunnen maken. Nu moeten jullie genoegen nemen met mijn verhaal en dit plaatje van ons weer stille weggetje.

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page