top of page

dappere driepoot


Ongeveer een maand nadat Ollie vorig jaar bij ons kwam wonen, heeft hij zich waarschijnlijk verstapt en sindsdien loopt hij mank. De dierenarts is er al een keer bij geweest en hij wist op dat moment ook niet wat hij ervan moest denken. We hebben Ollie een poosje Ibuprofen gegeven, maar dat gaf geen verbetering. Af en toe leek het of het beter ging, maar dat was niet blijvend. Nu loopt hij al heel wat maanden erg mank. Hij kan eigenlijk niet op zijn linkervoorpoot staan. Zou er een spier of pees afgescheurd zijn? Binnenkort komt de dierenarts weer en gaan we een uitgebreider onderzoek laten doen. Inmiddels is de dappere vent helemaal gewend aan het leven op drie poten. Een varken kan dan heel moeilijk lopen, maar hij redt zich. Hij heeft zeker geen pijn, hij eet goed, ligt graag bij zijn vrienden, en vindt een buikmassage niet te versmaden. Ik denk dat het enige verschil is dat hij op vier poten nog wat meer het hele erf over zou struinen. We gunnen het hem zo dat dat kan, maar we moeten afwachten of dat ooit weer kan.

Tags:

Wat na de bocht komt, weet je pas als je op weg gaat.
 
Recente Berichten
bottom of page