hij schiet wat door


Zie hier Suske, de kalkoen, in de kippenren (voorheen: hanenren). Hij is zo dol op dat plekje dat hij nooit uit de ren gaat, hoewel hij dat wel kan (via het dak van het hok en dan op de rand van de ren). We halen nu elke ochtend Suske gedwongen uit de ren, want hij is wat doorgeschoten in zijn zorg voor de kipjes. Hij gaat namelijk zitten broeden op de eitjes die ze dagelijks leggen en komt dan de hele dag niet meer van zijn plaats. We hebben slechte ervaringen met broedende kalkoenen (Sidonia heeft zich doodgebroed) en willen nu zorgen dat hij wel in beweging blijft en op andere gedachten komt. Om een uur of vier mag hij weer naar binnen en duikt dan onmiddellijk op de eieren. Rare jongens, die kalkoenen.

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje
Recente Berichten

© Erve Knots