© Erve Knots

17 Feb 2020

16 Feb 2020

13 Feb 2020

9 Feb 2020

3 Feb 2020

Please reload

Recente Berichten

vele generaties

28 Dec 2018

We hebben heel wat mee-eters op het erf. Als je goed kijkt zie je er een aantal voor de kapschuur in de lucht hangen. Die kleine grijze vlekjes. Dat zijn mussen. Als we graan gestrooid hebben dalen ze in grote getale neer. Er zitten er soms wel vijftig tussen de varkens en eenden op de grond. Zodra ze ons zien, vliegen ze in één grote 'woesh' weer omhoog. Ik heb wel eens gelezen dat mussen vele generaties lang op een plek wonen. Misschien hebben de voorouders van deze musjes wel alle vorige bewoners van deze plek gekend. Bijzondere gedachte. Wij zijn zuinig op onze musjes want de verhalen over ons worden misschien nog wel tientallen jaren in deze mussenpopulatie doorverteld en dan wil je toch wel dat ze goed over je praten nietwaar? 

 

Please reload

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje