Wickje


Op verzoek vandaag Wick in de hoofdrol. Het gaat goed met Wick al heeft hij het moeilijker dan de anderen met de aanpassing aan zijn nieuwe leven. Wick kwam vier maanden geleden bij ons, veel banger dan de andere honden. De eerste dagen liet hij zich niet of nauwelijks aanraken, maar dat verbeterde snel. Net als de anderen ging hij de eerste weken heel snel vooruit. Hij speelde, genoot van zijn vrijheid op het erf en kwam al snel een keer uit zichzelf tegen mij aanliggen. Als er voer in zicht kwam, werd hij erg fel en we zijn hem dan ook apart gaan voeren. Na drie maanden leek hij goed gewend, al bleef hij schrikkerig. Toen kwam de terugval (dat hebben ze allemaal, op Eddy na, gehad). Wick liet zich bijna niet meer aanraken en bleef op afstand. Opvallend dat dat altijd na een maand of drie gebeurt, een reden kunnen we niet bedenken. Sinds twee dagen gaat het ineens weer goed. Hij zoekt weer contact, is rustig en ligt lekker naast me te slapen. Wick zal nog wat meer tijd nodig hebben dan de anderen. Het gaat helemaal goed komen, want het is een lieverd. Prachtig om hem op zijn schokkerige manier te zien rennen en spelen. Hij kan zo enthousiast zijn. Met zijn hese blaf en mooie herdersjasje is ook hij weer een uniek hondje. Wick komt er wel.

Tags:

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje
Recente Berichten

© Erve Knots