soms moet je ingrijpen


Het gaat prima in de 'gemengde' ren. Wiebe zorgt goed voor zijn nieuwe vriendinnen. Onlangs zijn een aantal van onze hanen naar elders verhuisd en de overige wonen nu in een grote ren met een aantal kipjes. Als de nu nog vrij rondlopende kuikens groot zijn, gaan die haantjes ook nog naar het ganzenparadijs en dan hebben we nog maar twee hanen in de ren. Zo kunnen we onze populatie onder controle houden. Jammer dat we hen niet meer het hele erf kunnen geven, maar dit betekent een hoop minder kopzorgen en een hoop minder gekraai. Soms kun je de natuur niet helemaal zijn gang laten gaan, leren wij door schade en schande. Om ons schuldgevoel te temperen verwennen we de renbewoners wel stevig.

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje
Recente Berichten

© Erve Knots