hij heeft wat teweeg gebracht


Brandon heeft ons leven flink veranderd, want zijn komst heeft geleid tot een hele reeks Koekebakkers. Op 1 mei vorig jaar kwam hij aan op Schiphol en maakten we kennis met de eerste hond uit het asiel van Peter Koekebakker in Spanje. De dag erna kwam Donder, eind december Eddy en eind januari Sergio. Komende zaterdag komt Wick, uit hetzelfde asiel. Tot nu toe zijn alle honden die daar vandaan komen hele lieve, sociale honden. Dat wij dat zo ervaren komt deels door projectie, want door deze honden een plek te geven krijg je een goed gevoel en dat vertaalt zich naar hoe je naar deze honden kijkt. Een ander deel van het verhaal is dat deze honden echt anders zijn dan Nederlandse honden die vanaf pup in een gezin hebben gewoond. Door hun verleden - onze Koekebakkers hebben járen in een kennel gezeten- kunnen ze heel goed met andere honden. Ze hebben de hondentaal goed moeten leren, anders heb je het als hond lastig in een kennel met steeds nieuwe honden. Ze zijn stuk voor stuk even sociaal. Ze eten uit één bak zonder ruzie, liggen graag tegen elkaar aan en hebben de honden die we al hadden minder individualistisch gemaakt. Het is echt een roedel geworden. Brandon is zich niet bewust van wat hij in gang gezet heeft, hij is wie hij is en vindt het gezellig om zijn maatjes uit Spanje hier ook tegen te komen. Ik ben zijn grote liefde en hij laat geen kans onbenut om dicht bij me te komen liggen. De liefde is geheel wederzijds kan ik zeggen.

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje
Recente Berichten

© Erve Knots