moeilijke dingen


Gisteren hebben we iets heel moeilijks moeten doen. We hebben een aantal hanen laten slachten. We hebben een groot deel van de hanen in een hanenren, maar niet allemaal en dat is het probleem. Doordat er toch een paar hanen bij de hennen zitten, zijn er natuurlijk kuikens gekomen (hoe goed we de nesten ook proberen uit te halen). In de loop der jaren zijn er zo nog meer hanen bijgekomen. En hoeveel kun je er hebben? Uiteindelijk ontstaat er inteelt. We moesten dus iets ondernemen, want de kippen hadden het ook moeilijk met zoveel hitsige mannen. We hebben dus besloten om afscheid te nemen van een stuk of tien hanen en voor de toekomst moeten we ook iets bedenken. We willen voor elk dier op ons erf een zo natuurlijk mogelijk leven en die hanenren past daar eigenlijk niet bij. Wat we nu willen gaan doen is af en toe zelf een haan (of kip) slachten, zodat we de populatie in bedwang houden. Dat zullen we moeten leren, maar het is de beste oplossing. De jonge hanen krijgen een fijn leven in alle vrijheid, maar op een gegeven moment slachten we hen. Mensen die dit al hun hele leven doen, zullen ons uitlachen om de moeite die het ons kost, maar een mens mag leren nietwaar?

Tags:

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje
Recente Berichten

© Erve Knots