© Erve Knots

31 Mar 2020

30 Mar 2020

28 Mar 2020

27 Mar 2020

26 Mar 2020

25 Mar 2020

24 Mar 2020

23 Mar 2020

22 Mar 2020

Please reload

Recente Berichten

daar is ie weer!

28 Apr 2018

Hij bloeit weer, onze prachtige sierappelboom. Ik ga eens kijken op welke datum hij in de afgelopen jaren bloeide. Het is de negende keer dat wij dit meemaken en we hopen dat er nog vele jaren volgen. De boom had het ooit moeilijk, er leek een soort schimmel op zijn stam te zitten, maar daar is ie helemaal over heen gekomen. Appeltjes zitten er steeds minder aan. Zou dat komen door de ouderdom van de boom, of door te weinig bijen? Er wordt hier in de buurt veel met gif gespoten en dat zorgt voor steeds minder bijen en andere insecten die noodzakelijk zijn voor bestuiving. Vlinders zijn al bijna helemaal van het toneel verdwenen. Wij doen ons uiterste best om insecten nog een kans te geven door veel brandnetels te laten staan (daarop groeien rupsjes uit tot vlinders) en planten te laten groeien die goed zijn voor bijen, hommels en vlinders. We laten ook de grond zoveel mogelijk met rust, zodat er een gezond bodemleven kan ontstaan. Het kost wel twintig tot dertig jaar om doodgespoten grond weer echt gezond te krijgen. Erve Knots is in elk geval een plek waar de natuur zoveel mogelijk haar gang kan gaan. Elke druppel op een gloeiende plaat is er één nietwaar? 

 

Tags:

Please reload

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje