van het klooster naar de ketel


Na een week in een kloostercel, was het goed thuiskomen. De dieren hadden mij niet gemist, maar waren wel door het dolle toen ze me zagen. Op het erf was het eveneens een dolle boel, want de werkzaamheden voor het plaatsen van de pelletketel waren nog in volle gang. Het erf lag nog open en er werd gezaagd en geboord. Pas vandaag is de hele operatie afgerond en nu hebben we warmte uit houtkorrels. We zijn dus van het gas af! Heel Nederland gaat hetzelfde meemaken en mensen hebben eigenlijk twee keuzes: een warmtepomp of en pelletketel. Dat wordt nog een hele verbouwing voor iedereen de komende jaren. Wij zijn alvast klaar. Binnenkort komen er nog 30 zonnepanelen bij en dan zijn we ook zelfvoorzienend qua stroom. Als het ons dan ook nog eens zou lukken om een grote groentetuin te runnen, hoeven we het erf niet meer af. De dieren kijken vinden alles best zolang we hen maar blijven voorzien van goed voer en water.

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje
Recente Berichten

© Erve Knots