© Erve Knots

31 Mar 2020

30 Mar 2020

28 Mar 2020

27 Mar 2020

26 Mar 2020

25 Mar 2020

24 Mar 2020

23 Mar 2020

22 Mar 2020

Please reload

Recente Berichten

ondanks alles

13 Mar 2018

Leuk! Een dierentehuis! Mensen vinden het vaak geweldig als ze horen dat je een dierentehuis runt. Romantische beelden van lieve kuikentjes, knuffelige katten en spelende honden komen op. Ik moet zeggen dat ook ik ooit dat beeld had. De werkelijkheid is dat die lieve kuikentjes worden opgegeten, die katten onzindelijk zijn en die spelende honden vooral blaffen of maffen. En verder ben je gewoon altijd aan het schoonmaken. Ina helpt ons daarbij twee of drie ochtenden per week, maar ook dan beginnen onze dagen met plas en kots opruimen, hysterische honden kalmeren en kijken wie er nog in leven is. Het kost je een rib uit het lijf en je kunt nooit meer een dag weg. Waarom we het dan toch doen? Omdat het fijn is iets voor dieren te betekenen die anders niet veel kans hadden, omdat het leven nu eenmaal niet alleen om jezelf draait, omdat je van lichamelijk werk gezond blijft en omdat de voldoening groot is. En o ja, als je dan uiteindelijk tevreden geiten ziet liggen herkauwen, varkentjes hoort knorren in het stro en je de honden zich nog een keer zuchtend van tevredenheid hoort omdraaien, dat je dan een gevoel van geluk kan overvallen. 

 

 

Please reload

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje