© Erve Knots

3 Apr 2020

31 Mar 2020

30 Mar 2020

28 Mar 2020

27 Mar 2020

26 Mar 2020

25 Mar 2020

24 Mar 2020

23 Mar 2020

Please reload

Recente Berichten

de varkens en de kou (deel 2)

3 Mar 2018

Onze Göttinger dames hebben ieder een kalverhutje. Natuurlijk was ik bang dat die hutjes te koud zouden zijn bij de strenge vorst die we de afgelopen dagen hadden. Ze zijn niet geïsoleerd en hebben een grote opening zonder deur op het noorden (op advies van varkenskenners hebben we de hutjes zo geplaatst). We hebben er natuurlijk een dikke laag stro in liggen. De wind was gelukkig meest oost, dus die ging mooi langs de opening. Verder hebben de dames het zelf geregeld. Jip en Janneke sliepen bij elkaar. Op de foto ligt Janneke diep onder het stro en Jip gebruikt haar als kruik om tegenaan te liggen. Jip heeft een dikkere speklaag en meer haar, dus zij kon het wel aan om 'bloot' te liggen. Ousi was helemaal niet meer te vinden, zo diep had ze zich ingegraven in haar hut. Bij het 'deukje' in het stro, bijna in het midden van de foto zit haar neus. Ze schrok zich dood toen ik mijn hand daar even instak. Niemand mag bij haar onder de dekens komen, zei ze. 

Het is dus helemaal goed gekomen met de dames. Vanaf nu wordt het weer warmer, dus geen zorgen meer. 

 

Please reload

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje