© Erve Knots

25 Feb 2020

17 Feb 2020

16 Feb 2020

13 Feb 2020

9 Feb 2020

3 Feb 2020

Please reload

Recente Berichten

de varkens en de kou (deel 1)

2 Mar 2018

Onze varkens hebben nachten van min 10 moeten doorkomen de afgelopen week. De kapschuur waar Hector en Vrouw Holle (die we tegenwoordig meestal Els noemen) wonen heeft de opening pal op het oosten. Hun altijd zo comfortabele open stal was met deze wind dus niet zo fijn. We hebben een wal van stro gemaakt en ze hebben een warmtelamp en twee dekbedden. Daarmee redden ze het prima, ware het niet dat Els het niet kan hebben als Hector onder een dekbed ligt. Ze rukt de dekens van hem af zodra hij eronder is gekropen. Bovendien houdt ze van voetballen met strobalen, dus het was een gevecht om de muur een beetje intact te houden. Uiteindelijk hebben we geleerd dat we gewoon moeten wachten tot ze diep in slaap zijn (dat is meestal om een uur of zeven) en dan bouwen we de wal weer op en leggen een dekbed over beiden. 's Ochtend tref ik ze dan nog steeds lekker snurkend onder het warme dekbed aan. Op de foto een wat wankele stromuur, Hector onder een dekbed, Vrouw Holle in aantocht en in het hoekje rechtsboven het tweede dekbed. Als ik dat in het stro leg, gaat mevrouw er op liggen en krijg ik haar er met geen mogelijkheid meer vanaf, dus het komt pas om zeven uur tevoorschijn.

Please reload

Af en toe moet je je leven ondersteboven houden, om te zien of er nog meer in zit.
 
Loesje